Odak ve Kapsam

Odak ve Kapsam

Amaçlar

Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi yılda üç kez yayınlanan uluslararası, hakemli ve bilimsel bir dergidir. Dergimizin temel hedefi; bilimsel normlara ve bilimsel etiğe uygun, nitelikli ve özgün çalışmaları titizlikle değerlendirerek, düzenli olarak yayımlayan ve sosyal bilimlere katkı sağlayan, tercih edilen dergiler arasında yer almaktır. Derginin temel amaçları aşağıdaki gibidir: 

  1. Sosyal Bilimlerin tüm disiplinleri ile ilgili araştırmalara yer vererek makale, kitap kritiği, sempozyum değerlendirmesi gibi çalışmaları bilim dünyasına sunmak.
  2. Sosyal bilimler alanlarında nitelikli başvuru rehberi oluşturmak.
  3. Sosyal bilimler alanında yayınlanan makaleleri uluslararası alana taşımak.
  4. Açık Erişim Sistemi ile daha fazla veri tabanı ve indeksleme servisi tarafından indekslenerek bilim insanlarının ve okuyucuların kolay ve sınırsız erişimini sağlamak,
  5. Açık Erişim Dergi Sistemi, Veri Tabanları ve İndeksleme Hizmetleri ile makalelerin atıf oranlarını ve yaygınlığını artırmak.

Kapsam

Anadolu Kültürü Araştırmaları Dergisi, yılda üç kez (Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında) yayımlanan uluslararası, hakemli ve bilimsel bir dergidir. Derginin yazım dili Türkçe ve İngilizcedir. Dergi, sosyal bilimler alanında bilimsel araştırma ilkelerine uygun olarak hazırlanmış ve daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış araştırma makaleleri, derleme makaleleri ve olgu sunumlarını yayımlamayı amaçlamaktadır.

Dergi, sosyal bilimlerin tüm alanlarıyla ilgili makaleler aramaktadır. Kapsamı, bunlarla sınırlı olmamak üzere aşağıdaki konuları içerir:

Kültürel Çalışmalar

Arkeoloji

Coğrafya

Tarih

Sanat Tarihi

Turizm

Sosyoloji

Psikoloji

Felsefe

Ekonomi

Türk Halk Bilimi

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Uluslararası İlişkiler

Siyaset Bilimi

İletişim

Eğitim Bilimleri

Öğretmen Yetiştirme

Dilbilim

Edebiyat

İdari Bilimler

Balkanlar

Orta Doğu

Türk Dünyası

 

 

Anadolu arştırmaları

Kafkasya arştırmaları

Kıbrıs arştırmaları

Kuzey Afrika arştırmaları

Orta Asya arştırmaları

Sosyal Bilimlerle İlgili Diğer Disiplinler

Makalelerin konuyla ilgili teorik ve/veya metodolojik literatüre önemli bir katkı sağlaması gerekmektedir.